Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Publiek welkom bij koeiendansen in Hof van Delfland

Het is bijna zover. De koeien mogen een dezer dagen de wei weer in. Na een lange winter in de stal, zijn de dieren dolblij dat zij weer de volledige vrijheid krijgen. De eerste koe aarzelt misschien nog een beetje, maar als deze eenmaal gaat, volgt de rest al snel. De dieren springen en rennen uitgelaten en spelen vol enthousiasme met elkaar; een ware koeiendans!

Dit vrolijke tafereel trekt ieder jaar veel aandacht van bezoekers en media. Ook in de weilanden van Hof van Delfland, het groene landschap tussen Den Haag en Rotterdam, vinden eind maart en begin april koeiendansen plaats. Iedereen is van harte welkom om op deze heuglijke dag een kijkje op de boerderij te nemen. Dit bijzondere ritueel in combinatie met bloeiende narcissen, fluitende vogels en 'hopelijk' het zonnetje aan de hemel zorgt voor het ultieme lentegevoel.

Koeiendans Hoeve Biesland

Waterpeil

De boeren laten het moment van de koeiendans afhangen van het weer. Het waterpeil daalt inmiddels al, maar als het te regenachtig is, wachten zij liever nog even. Doen zij dit niet dan vormen de koeien binnen no-time het grasland om in een drassige bende. Pannenkoekboerderij 't Sonnetje & Weiderij Horison in Maasland hebben al een datum geprikt: het wordt 7 april. Hoeve Biesland in Delfgauw en Melkveebedrijf 'Vrijheid' in Rotterdam wachten nog even af hoe het weer zich ontwikkelt.

Actueel

Omdat de boeren pas een paar dagen van te voren weten wanneer de koeiendans plaatsvindt, is het van belang om de komende weken de website www.hofvandelfland.nl goed in de gaten houdt. Deze website vermeldt de deelnemende boerderijen en houdt bij wanneer de koeiendansen precies plaatsvinden. Via de Facebookaccount van Hof van Delfland kunt u ook op de hoogte blijven.

Bron: Persbericht Hof van Delfland 21 maart 2013.

02 april 2024