MIDDEN - DELFLAND

Tekenmarathon bij de Babbersmolen op 13 april

Wie van tekenen houdt kan zich op 13 april uitleven. Op die dag is er weer een zogenaamde Sketchcrawldag waarbij er wereldwijd wordt getekend en geschetst door amateurs en professionals. Sinds vorig jaar organiseert SketchCrawl2dam deze tekenmarathon beurtelings in Rotterdam en Schiedam. Dit keer is dat bij de Babbersmolen in Schiedam.

De Babbersmolen is de oudste stenen poldermolen van Nederland en wordt in opdracht van De Schiedamse Molens gerestaureerd. Hij kan sinds kort weer draaien en staat er prachtig bij. In de molen wordt een historische molenaarswoning gereconstrueerd. Ook het vlietlandje tussen de molen en de Poldervaart is al deels hersteld met knotwilgen en hopelijk binnenkort weer schapen.

Tekenmarathon bij de Babbersmolen op 13 april 2013

Jong en oud zijn welkom, deelname is gratis en inschrijving niet nodig. Wel moet iedereen zorgen voor eigen tekenspullen, waterdichte schoenen (voor wie het vlietlandje op wil) en een klapstoeltje voor als je wilt zitten. De Babbersmolen is open van 11.00 tot 16.00 uur.
Voor alle Schiedammers is dit een leuke gelegenheid om hun tekenvaardigheid te testen op een bijzondere Schiedamse locatie.

Meer informatie: http://sketchcrawl2dam.blogspot.nl/

Tekenmarathon bij de Babbersmolen op 13 april

Bron: Persbericht 5 april 2013 www.schiedamsemolens.nl; foto's Paul Sporken.

09 december 2013