Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gure Midden-Delfland Halve Marathon

23 februari 2013. De tiende Midden-Delfland Halve Marathon tussen Schipluiden en Maasland en door het open Midden-Delfland gebied werd gelopen door ruim 400 lopers, een record! Hiervan koos een kwart de kwart marathon. Winnaars van de halve waren Mike Barsaiyan met een tijd van 1.14.12 en bij de vrouwen Francis Schinkel met 1.27.58. Deze wedstrijd is tevens onderdeel van het ACS Halve Marathon Circuit.

Met een temperatuur rond het vriespunt en een lastige noordelijke wind was het bepaald niet behaaglijk. Geen wonder dat de lopers pas op het laatste moment naar de startlijn kwamen. De meesten hadden zich goed ingepakt; een enkeling zocht extra bescherming tegen de wind met een vuilniszak. Een loper liep erbij alsof het zomer was, met korte broek en mouwen. Spoedig vertrok de groep in een al snel langgerekt lint richting Maasland, voor de wind.

Midden-Delfland Halve Marathon

Midden-Delfland Halve Marathon

Al bij de Kwakelweg liep Mike Barsaiyan ruim aan de leiding; hier splitste de groep; de 10 kilometerlopers mochten na een klein stukje Duifpolder de terugweg weer beginnen. Voor de halve marathon begon het nu pas. Op de finishlijn bleek Mike zijn voorsprong met maar liefst 2 minuut 30 seconden te hebben uitgebouwd; zijn tijd: 1.14.12. Ter vergelijking: Michel de Maat won vorig jaar deze wedstrijd in 1.13.34. Maar zowel Michel als Ron v.d. Berg (de laatste deed aan alle eerdere negen edities mee en won er twee) waren afwezig. De recordtijd van de eerste editie, 1,10,5, van Mohamed Ben Sabahia kwam niet in gevaar.

Uitslagen op www.dehardloper.nl en www.thofrunning.nl.

Midden-Delfland Halve Marathon

De organisatoren denken eraan volgend jaar een ouderwetse Westland Marathon te organiseren!

Midden-Delfland Halve Marathon

02 april 2024