Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen

29 juni 2013. Met een glimlach op het gezicht schuifelt het festivalpubliek rustig het erf van de boerderij op. Onderweg, langs een slingerende pad met diverse kunstuitingen, proberen enkele standwerkers de meest ongelooflijke producten aan de man te brengen. Na een eerste verkenning van het festivalterrein wordt duidelijk hoe verrassend en gevariëerd Boerol 2013 weer gaat worden. Op het programma staan muziek, theater, poëzie, kunst en vooral heel veel leuke en gekke activiteiten, ook voor kinderen. Beleef Boerol opnieuw met deze uitgebreide fotoshow.

De eerste artiesten van de dag moeten het nog even doen met een select publiek, maar dit verandert al snel als de zon doorbreekt. De middag is nog maar net begonnen en er zijn al zo'n duizend mensen aanwezig! De hele middag blijft het publiek binnenstromen.

Muziek en theater

Het ruime erf van boerderij Het Kraaiennest is opgebouwd uit een aantal 'kamers' met begroeing als wanden. In elke kamer is van alles te beleven. De muziekpodia zijn boerenkarren. De muziek is soms klein en intiem, bij Aafke Romeijn en MaaR, en verderop wat steviger en swingerder, Malebago, Vera. De voersilo is het podium van de verhalenverteller Thijs Goverde. Op het 'achterste veldje' is veel publiektrekkend theater, zoals Circus Klomp en de "I van Ida", twee vissers die een zeemeermin weten te vangen. 

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen - 29 juni 2013

Kunst en poëzie

Overal op het terrein kom je bijzondere of kunstzinnige objecten tegen: de Keltische steenhut, de fantasie-insecten, bloemkunst; de laarzen-op-stokken zien er ineens bijzonder uit; ook het wasgoed is naast functioneel ook decoratief. Het thema 'Wees er als de kippen bij!' wordt door Nina Valkhoff ter plaatse uitgebeeld met duck-tape, en als je wilt weten waar een stukje rundvlees vandaan komt... tegen het einde van de dag wordt dat duidelijk als bodypainter Joost Konings klaar is met het beschilderen van zijn model. Onderweg kun je zomaar een van de aanwezige dichters tegenkomen. Stand-up poetry is waar Edwin de Voigt en Menno Smit het publiek mee boeien.

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen - 29 juni 2013

Rust en natuur

Ook buiten het festivalterrein is van alles te doen. Voor wie even wat rust en meditatie nodig heeft is er de Boeren Yoga. Bijzondere vogels kunnen ontdekt worden tijdens de spannende 'ornothologische' ontdekkingstocht in de Maaslands Wouden van het Kraaiennest.

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen - 29 juni 2013

Kindvriendelijk

Dat Boerol bijzonder kindvriendelijk is blijkt wel uit het grote aantal aanwezige kinderen. Naast de drie geprogrammeerde kinderactiviteiten is er voor hen nog veel meer te beleven. De act van Circus Klomp en de Knol d' Amour, een ode aan de aardappel zijn heel leuk. En zelf een eitje bakken... wie wil dat niet.

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen - 29 juni 2013

Aan het einde van de dag is er maar één conclusie: deze zesde editie van Boerol was er een om in te lijsten!

Boerol festival 2013 boordevol met leuke verrassingen - 29 juni 2013

Geluidsopnames in de fotoshow: Vera, MaaR en MaLeBago.


Ook de kippen staan in de startblokken!

27 juni 2013. Nog een paar nachten slapen en dan is het weer zover: Boerol 2013 ziet het levenslicht. Ondanks deze koude en regenachtige 'zomer' staan de organisatoren van Boerol klaar om u te ontvangen op het terrein van boerderij Het Kraaiennest in Maasland. Alle acts zijn bevestigd en de laatste hand wordt gelegd door de vele vrijwilligers aan de opbouw en aankleding van het festivalterrein. Komt dat zien dus!

Ook als het weer ons in de steek laat, kun je er gerust als de kippen bij zijn. Als het regent, zijn er grote tenten beschikbaar zodat de muzikanten, kunstenaars en artiesten hun kunsten kunnen vertonen. Want wat er ook gebeurt, Boerol gaat gewoon door. En het wordt weer prachtig allemaal!

Boerol kun je beleven op zaterdag 29 juni a.s. van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.

Het volledige programma vind je op onze site www.boerol.nl 
Tot ziens bij boerderij Het Kraaiennest, hoek Laan Zeestraten/Burgerdijkseweg, Maasland.

Bron: Persbericht Boerol.


Boerol, wees er als de kippen bij - 29 juni 2013

14 juni 2013. Langs de Woudseweg wordt duidelijk gemaakt dat Boerol er weer aankomt! De in wit (en zwart) verpakte landbouwvoertuigen en dieren als landart staan wat vreemd en nutteloos in de polder. Maar het programma van Boerol is klaar... De zesde editie van dit unieke theater- en cultuurfestival in Midden-Delfland staat in de startblokken en vindt plaats op zaterdag 29 juni 2013 op het terrein van Boerderij Het Kraaiennest in Maasland. Het programma staat als een huis (op de website van Boerol vind je het volledige programma). Er is voor ieder wat wils en ook de kinderen zullen zich vermaken.

Boerol 2013

Als je alvast in de sfeer komen... dit waren de vorige Boerols: 2012, 2011, 2010, 2009 en 2008

01 april 2024