Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Cabaretier op canvas: Hans Innemée in Gallery RitsArt

Of de kip nu van een dinosaurus afstamt of niet, het is een must voor iedereen om de eindresultaten van Hans Innemée's nieuwe kunstwerken te komen bekijken. Het is op zich al een stunt dat de ogenschijnlijk simpel en eenvoudige werken zoveel verhaal te vertellen hebben: ze geven kernachtig verhoudingen weer, zijn reflecterend en maatschappij kritisch. Dan maakt de kunstenaar nog eens beesten de boodschapper van zijn verhaal en is zijn techniek een unieke zelfontworpen werkwijze. Op 8 september om 15:00 wordt de tentoonstelling geopend. De kunstenaar zelf zal ook aanwezig zijn.

Ooit geïnspireerd geraakt door de Engelse komiek Tommy Cooper en diens sketch rond zes eieren, bracht Innemée er toe om te componeren met kippen, eieren en eierdopjes. Tot op de dag van vandaag helpen de kip en enkele boerderijgenoten Innemée zijn verbazing en verwondering van onze eigen op hol geslagen soort (de mens) uit te drukken. In de gedaante van het meest miskende diersoort uit onze geschiedenis (onvermeld in de grote vogelencyclopedie) komen zij tot de kern van zaken waar de mens vaak verzandt en uiteindelijk verzaakt.

When the night's shifting away - Hans Innemée
When the night's shifting away - Hans Innemée

Naast zeefdrukken en originelen maakt Hans Innemée nu ook staalobjecten met zijn favoriete karakters waarmee hij een verdere vereenvoudiging heeft kunnen realiseren van zijn beeldtaal.

Onlangs hield Hans Innemée wederom een succesvolle tentoonstelling in Japan. Nu is zijn werk tot en met 3 november 2013 te bewonderen in Gallery RitsArt , Veerstraat 3 te Maassluis. De galerie is geopend op donderdag van 12:00 tot 17:30, vrijdag van 14:00 tot 17:30, zaterdag van 11:00 tot 17:30 en zondag van 13:00 tot 17:00.

Bron: Persbericht Gallery RitsArt 3 september 2013

01 april 2024