Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gemeentehuis Midden-Delfland nu ook 'officieel' open!

7 februari 2013. Op 3 december 2012 begonnen de burgemeester, wethouders en ambtenaren hun werk op een nieuwe werkplek in dit nieuwe gemeentehuis aan de Anna van Raesfeltstraat. Ook het Klanten Contact centrum, op de tweede etage, opende hier haar diensten. Vandaag was de 'officiële' opening waar Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet de openingshandeling pleegde. 

Gemeentehuis Midden-Delfland nu ook 'officieel' open! - 7 februari 2013

Voor deze gelegenheid had men bedacht dat de winterkoningin de sleutel van het nieuwe gemeentehuis in een groot blok ijs had verpakt. De brandweer, ook gehuisvest in het nieuwe gebouw, kwam er aan te pas om de sleutel uit te zagen en te hakken. Dat bleek een hele klus die langer duurde dan men wellicht had bedoeld. Jammer dat de kettingzaag niet startte; maar er kwam een tweede! Met de overhandiging van de sleutel door prinses Margriet aan burgemeester Rodenburg was de officiële opening een feit. Oorspronkelijk zou haar man mr. Pieter van Vollenhove als bestuursvoorzitter van het Nationaal Groenfonds aanwezig zijn, maar hij moest afzeggen vanwege een beginnende longontsteking.

De tekst in een ijstableau bevestigde de officiële opening; snel naar binnen nu, naar warmte en een drankje.

Gemeentehuis Midden-Delfland nu ook 'officieel' open! - 7 februari 2013

Voorafgaand aan de opening was een symposium met de titel: 'Toekomst van een groen landschap in een stedelijke regio’ met de sprekers Walter Kooy (directeur van het Nationaal Groenfonds) en Eric Luiten (Rijksadviseur voor Landschap en Water). Dit symposium was live (en ook later nog) op internet te volgen. Zie hiervoor: http://player.companywebcast.com/gemeentemiddendelfland/20130207_1/nl/Player.

Het wat onstuimige winterweer zorgde voor een bijzonder licht op het nieuwe gebouw en strakke vlaggen.

Gemeentehuis Midden-Delfland nu ook 'officieel' open! - 7 februari 2013

Meer over het nieuwe gemeentehuis:

02 april 2024