Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Ook Schipluiden heeft nu een TOP

18 mei 2013. Onder grote belangstelling heeft gedeputeerde Han Weber de TOP Schipluiden geopend. TOPs zijn toeristische overstappunten waar men de auto even aan de kant zet en per fiets of wandelend door een landelijke omgeving recreëert. Tevens werd een nieuwe app voor smartphones en tablets gelanceerd waarin een aantal van de TOP routes is opgenomen, aangevuld met cultuurhistorische en toeristische informatie. Zie hier een overzicht van alle TOPs in de regio.

Ook Schipluiden heeft nu een TOP - 18 mei 2013
Een wandeling met extra beleving.

Een grote groep wandelaars had zich verzameld in de Herdershof van Op Hodenpijl. Na de koffie en koek vertrok men in drie wandelgroepen, elk met een eigen thema, op weg naar de TOP. Uiteraard niet de kortste weg maar langs en door een aantal interessante en karakteristieke objecten. De groep Moerman ging voor de cultuurhistorische wetenswaardigheden. Eef Boeve, ontwerper van de TOP routes, leidde de tweede groep.

De derde groep werd begeleid door Chantal en Mariska, stagaires bij de gemeente Midden-Defland werkend aan wandelroutes. De dames wilden de wandeling eens een extra beleving geven door de wandelaars de zintuigen anders te laten gebruiken. Dit werd gedaan door met paren te lopen waarbij steeds een van de twee een blinddoek droeg. Hierdoor gaat men andere zintuigen als gehoor en gevoel intenser gebruiken. Zo voel je beter waar je voeten tercht komen en wordt je meer bewust van de geluiden rondom, de vogels, bellende fietsers, de snelweg A4. Na enkele honderden meters zo te hebben gelopen werd het experiment als geslaagd verklaard!

Ook Schipluiden heeft nu een TOP - 18 mei 2013
De catering onderweg met streekproducten.

Onderweg, langs de eeuwenoude Tanthofkade, stond een lekker streekdrankje, appelsap zonder en met bieten, en cake/koek te wachten. Tineke van de Berg, van Boerenbont Maasland, vertelde er meer over.

Na het laatste stukje wandelen over de modderige Tanthofkade, en de beklimming van de brug in de Kruithuisweg over de snelweg A4 komt de TOP Schipluiden in zicht. De Top ligt naast Golfbaan Delfland en de snelweg A4 (vlakbij de gemeentegrens met Delft). Vanaf de TOP heeft men mooi uitzicht over de golfbaan en aan de horizon zijn de gebouwen en het kerkgebouw van Hodenpijl te zien. Meer naar links maar niet goed zichtbaar ligt de dorpskern van Schipluiden. Naast de TOP zijn enkele parkeerplaatsen aangelegd. Als de A4 klaar is (2015) zal ook een grotere parkeerplaats worden aangelegd.

Ook Schipluiden heeft nu een TOP - 18 mei 2013
De vogels vlogen naar de TOP10

Ook Schipluiden heeft nu een TOP - 18 mei 2013
TOP Schipluiden is geopend! Zie ook de andere TOPs in de buurt.

Na enkele korte woorden van de gedeputeerde en de burgemeester van Midden-Delfland knipten Han Weber en Arnoud Rodenburg het lint door. Twee ballonnenvogels kregen hiermee de vrijheid en de TOP was tevens officieel geopend. Een welverdiende broodjeslunch met melk, allemaal streekproducten, besloot de openingsactiviteiten.

De app van Abel Life

Het bedrijf Abel Life heeft de mooiste wandel- en fietsroutes van Hof van Delfland, vijf van elk, en een vaartocht in een app voor smartphone of tablet gestopt. Deze zijn te koop voor € 7,99.

De app zelf is gratis te downloaden. Het grote voordeel van deze app is dat onderweg geen internetverbinding nodig is omdat de thuis gedownloade route(s) in zijn geheel in het apparaat geplaatst worden.

02 april 2024