Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Boer zoekt hulp op zaterdag 9 november

Als ’s morgens de wekker afgaat bij de boer en hij in de ochtendrust van het platteland naar zijn koeien gaat, draaien de meeste mensen zich nog eens om in bed. Maar wil je eens meemaken wat de boer nu echt doet, zo ’s morgens vroeg als het langzamerhand licht wordt in de polder, dan kan dit op zaterdag 9 november.

Beleef de boerderij

Op verschillende boerderijen in het Midden-Delflandgebied is de mogelijkheid een ochtend- of middaggedeelte mee te werken in de melkput met melken, de koeien voeren en de kalfjes hun melk geven. Want hoe warm is nu werkelijk de melk die uit een koe komt, slapen de koeien ’s nachts ook, hoe lang lopen de koeien in Midden-Delfland in de wei, hoe duurzaam is een boerderij? Op al deze vragen kan de boer je een antwoord geven.

Boer zoekt hulp op zaterdag 9 november 2013

Programma

‘s Morgens ontvangst door de boer/boerin ( +/- 6 uur) waarna er gestart gaat worden met het melken. Voor iedereen de gelegenheid om te melkstellen onder het uier te hangen en een beetje boer te zijn. Daarna worden de kalfjes gevoerd en natuurlijk de koeien in de stal. Als afsluiting wordt er een ontbijt met streekproducten aangeboden op een bijzondere boerenplek.

Boer zoekt hulp op zaterdag 9 november 2013

Bij het middaggedeelte wordt je ontvangen door de boer/boerin (+/- 16 uur) met koffie/ thee met een lekkernij met melk uit Midden-Delfland, waarna het zelfde programma wordt aangeboden als in de ochtend met als afsluiting een versnapering voor de terugreis.

Boer zoekt hulp op zaterdag 9 november 2013

Aanmelden

Meld je aan voor deze unieke gelegenheid bij de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert via joke@vockestaert.nl tot en met zondag 3 november. Kosten voor deze belevenis zijn €7,50 per persoon, vooraf te voldoen. 

Na inschrijving en betaling worden de gegevens van de boerderij doorgegeven en het tijdstip van aanvang.

Een unieke gelegenheid die geboden wordt in het kader van “het jaar van de Boerderij” georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, de organisatie voor boer en natuur in Midden-Delfland. www.vockestaert.nl

Je komt toch ook!

Bron: Persbericht Vockestaert 22 oktober 2013

02 april 2024