Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Ga met Vockestaert de boer op! 20 april 2013
--- De tafel van Midden-Delfland ---

Dit jaar aan tafel met Midden-Delfland in de Zuidbuurt in Vlaardingen waar historische boerderijen laten zien wat er kan ontstaan als de agrarische hoofdfunctie wordt veranderd. Bijna alle boerderijen hebben een recreatieve functie gekregen en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Er is een wandeling uitgezet van ongeveer 1,5 uur langs alle boerderijen. Ook rijdt er een huifkar langs de verschillende locaties. Kom zaterdag 20 april van 11 tot 16 uur op de fiets of met openbaar vervoer naar Station Vlaardingen West. De Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseert deze dag; download de flyer hier.Bekijk het verslag en beleef de fotoserie.

De tafel van Midden-Delfland staat in de polder dus: aan tafel! Aan de rand van Vlaardingen, maar in een prachtig boerenlandschap, kunnen bezocht worden:

Met Vockestaert de boer op! 20 april 2013

Boerderij Nooitgedacht, Zuidbuurt 91

Woon- en werkboerderij van mensen met een beperking. Hier wordt de lentemarkt gehouden met producten van eigen boerderij en veel leuke activiteiten voor de kinderen. Zoals een strippenkaart voor oud-Hollandse spelen met een eigen versierde pannenkoek. Schuif aan bij de High Tea onder de hooiberg.

Galerie van B, Zuidbuurt 89

Een prachtige ruimte in de oude stal waar de Zuidbuurt tot leven komt door foto’s en schilderijen m.m.v. het Stadsarchief van Vlaardingen. Frits van Ooststroom zal om 11.30, 13.30 en 15.00 uur een boeiend verhaal vertellen over de historie van de boerderijen. Arts-en Crafts workshop met vilt en papier.

Hoeve Avondrust, Zuidbuurt 46

Het onderkomen van streekproducten en delicatessen. Bekijk de oldtimers uit een privécollectie. Knutselen met natuurlijke producten voor de kinderen. Ponyrijden. Mini-boerenmarkt met lokale lekkernijen.

Bijenverhalen door Imkerij Midden-Delfland. Antieke gereedschappen met vertellingen “Hout is Goud”. Openstelling boomgaard met historische fruitsoorten. Natuurlijk kan de Schaapskudde niet ontbreken en herder Lex Thoen laat de hond weer van alles doen om de schapen met de lammetjes weer netjes op de plek te krijgen.

  • Tussen 11 en 12 uur een h’Eerlijk streekproducten ontbijt voor slechts €1,- .
  • Om 12.00 uur steekt Pizzarlo de BBQ aan.
  • Om 12.30 uur de lezing “Proef de 16e eeuw”.

De Wijnboerderij Vlaardingen, Zuidbuurt 40

Producten uit eigen wijngaard met een Middeleeuwse touch of een glas Delflandse wijn op de idyllische boerderij. Tentoonstelling van het Volle Leven, oude schoolplaten van Jetses, waarbij Hans van der Broek aller er over kan vertellen.

Kom kijken bij de Tafel van Midden-Delfland, de oude raadstafel van burgemeester Rodenburg, die het jaar door ingezet gaat worden bij allerlei evenementen. Midden-Delfland en de omliggende gemeenten zijn de inspiratiebron geworden om de tafel een eigentijdse look te geven.

Jan Huygen in de Ton, Zuidbuurt 32

Een locatie waar je je ogen uit kijkt aan de verscheidenheid van brocante, landelijke meubels en nog veel meer verscholen in de boomgaard of de schuren. De tafels staan centraal en zijn creatief versierd en bieden een mogelijkheid voor een kopje koffie/thee hieraan te gebruiken. Een echt Belgisch trekpaard, Bels genoemd in de volksmond, is aanwezig met oude werktuigen.

Bron: ANV Vockestaert; www.vockestaert.nl.

02 april 2024