Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

KNNV cursus Natuur in Delfland in april en mei

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland organiseert een cursus Natuur in Delfland. Tijdens vier dinsdagavonden komen de volgende onderwerpen aan de orde: landschap, vogels o.a. gierzwaluwen, vleermuizen, amfibieën en ringslangen, planten en water. De avonden zijn 9 april, 16 april, 23 april en 7 mei. Ook zijn er drie excursies aan verbonden op zondag 21 april, 28 april en een excursie Vleermuizen op 18 mei.

KNNV

Geïnteresseerden die meer willen weten over de natuur in onze omgeving en eventueel zich daadwerkelijk willen inzetten voor die natuur worden uitgenodigd zich aan te melden voor deze cursus.

De cursus word in Delft gegeven, de kosten zijn voor KNNV leden 25,- euro; en voor niet leden 40,- euro
Inlichtingen via (015) 261 00 48 of via afdelingDelfland@knnv.nl.  Na aanmelding ontvangt een deelnemer een bevestiging.

Wat is en doet de KNNV

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving waarin mens en natuur samen een plek vinden. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. Elk jaar kent een groot thema in 2013 staat Water centraal

De KNNV voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp en Westland, en de gebieden Sion, Wilhelminapark, Elsenburgerbos (Rijswijk) en Ypenburg (Den Haag).

De KNNV afdeling Delfland is ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Bron: persbericht KNNV 16 maart 2013.

02 april 2024