Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Programma opening manifestatie 'Over de stroom van de tijd'

Op zondag 2 juni om 13.00 uur wordt langs de Vlaardingse Vaart tegenover de molen Korpershoek de manifestatie 'Over de stroom van de tijd' officieel geopend. Vanaf 2 juni tot en met 16 juni is de Vlaardingse Vaart tussen de molen Korpershoek in Schipluiden en het Slinkslootgemaal bij de Vlaardingse Schouw versiert als tijdlijn en achtergrond voor de evenementen van 'Over de stroom van de tijd'. De vaart is versierd met logobloemen en met levensgrote schilderijen die er van de Vlaardingse Vaart zijn gemaakt.
Van 5 t/m 8 juni zijn er vier culinaire theatrale vaartochten 'Over de stroom van de tijd'.

Om dit project Cultuur in het Groen te openen wordt ieder uitgenodigd op 2 juni foto's, films, tekeningen of andere registraties te maken van dit deel van de Vlaardingse Vaart. De ingezonden registraties worden gebundeld en in de archieven opgeslagen.

Van de mooiste registraties wordt dit najaar een kleine tentoonstelling gemaakt die te zien zal zijn in Maasland, Den Hoorn en Schipluiden.

Op 2 juni worden de activiteiten officieel om 13 uur geopend door burgemeester Arnoud Rodenburg en collegeleden (Van Nimwegen en Horlings).

Burgemeester Rodenburg gaat eerst officieel met de cast van de optredens (in kostuum) op de foto en scheept zich daarna met de collegeleden in om zelf ook de Vlaardingse Vaart te gaan fotograferen.

Programma 2 juni

Plaats: Beeld van de Karper (tegenover molen Korpershoek) in Schipluiden

13.00 uur welkom door voorzitter Govert van Oord van PGMD, de organisatie achter Cultuur in het Groen
13.05 uur korte openingstoespraak van burgemeester Rodenburg, hij krijgt een speciaal kijktuig van Marcel Dekker, de organisator van de tijdlijn Vlaardingse Vaart.
13.15 uur  maken van de officiële foto van burgemeester Rodenburg met de cast van 'Over de stroom van de tijd'
13.30 uur het gezelschap scheept zich in voor een foto-vaart tot de Vlaardingse Schouw en terug.

A Day in the Life - 2 juni 2013


Project 'A day in the life' - 02062013
Tijdlijn verbindt culturele evenementen Vlaardingse Vaart (1- 16 juni)

Alle inwoners van Midden-Delfland worden uitgenodigd om mee te werken aan het project "A day in the life" tijdens de manifestatie "Over de stroom van de tijd" over, op en langs de Vlaardingse Vaart (1 tot en met 16 juni). Op zondag 2 juni a.s. wordt een dag van de "tijdlijn" van de Vlaardingse Vaart vastgelegd. Een hele dag krijgen inwoners van Midden-Delfland de gelegenheid om alles te registreren wat er op/langs de Vlaardingse Vaart tussen het Rechthuis en de Molen van Schipluiden, vaart, fietst, wandelt, zwemt, wat er te horen en te zien is en hoe het weer is van zonsopgang tot zonsondergang. Foto's, film, geluidsopnamen, schilderijen en geschreven verhalen/gedichten maken samen een tijdsdocument over de Vaart van zondag 2 juni. Dit document wordt tijdsbestendig opgeborgen voor later: het zal voor altijd een dag zijn uit het 'leven' van de Vlaardingse Vaart.

Uit de registraties stellen de organisatoren een presentatie 'A day in the Life' (02062013) samen die in het komend jaar te zien zal zijn in de centra van onze dorpen.

Het project 'over de stroom van de tijd' vraagt iedereen die hieraan mee wil werken - door op 2 juni te komen filmen, fotograferen, schrijven, schilderen etc. - om zich snel te melden bij de coördinator van het project Marcel Dekker via info@cultuurinhetgroen.nl.

Molen Korpershoek en Trambrug in de ochtend
Molen Korpershoek en Trambrug in de ochtend.

Achtergrond

Ter ondersteuning van "de theatrale culinaire tijdreis per boot door de historie van Midden-Delfland" langs de Vlaardingse Vaart (5- 8 juni) wordt de Vlaardingse Vaart gedurende twee weken een echte 'tijdlijn'. Deze 'tijdlijn' legt een link met de geschiedenis van de vaart, schept creatieve ruimte waarop hedendaagse kunst en creativiteit zullen worden geplaatst en kijkt vooruit naar de toekomst waaraan wordt gewerkt.
Voor de bezoekers levert dit een spel op van kijken, ervaren, scheppen en inspiratie opdoen. Bewoners en kunstenaars geven aan dit historische water een nieuwe/vierde dimensie: de beleving van de tijd.

Vanaf 1 juni tot en met 16 juni zijn er langs de Vlaardingse vaart verschillende activiteiten te zien en te beleven:

  • Doorkijkjes in de geschiedenis van de vaart. Er is een echte 'tijdlijn' met data en historische foto's en voorwerpen.
  • Doorkijkjes naar kunst en creativiteit. Beelden, installaties en objecten verfraaien water en kades en geven er een nieuw dimensie aan.
  • Doorkijkjes naar de toekomst. De tijd gaat door en daarom gaat het project iets toevoegen aan de 'tijdlijn' van de vaart, met o.a. het project ' A day in the life' inspiratie voor een nieuw landschap en voor 'toekomstig vermaak'.

Het gemaal met daarachter het Rechthuis in de avond.
Het gemaal met daarachter het Rechthuis in de avond.

02 april 2024