Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland werkt aan groot cultureel evenement 5 - 8 juni

De eeuwenoude Vlaardingsevaart in landelijk Midden-Delfland is begin juni het decor en de 'tijd-lijn' van diverse culturele evenementen. 200 jaar geschiedenis komt tot leven in toneel, dans en kunst. Het thema voor de voorstellingen is van alle tijden: liefde die grenzen moet doorbreken. Zie ook: Over De Stroom van de Tijd.

Het team dat in 2011 zo succesvol was met de opvoering van de geschiedenis van Otto van Egmond, heeft opnieuw een grote productie op stapel staan met meer dan 70 deelnemers. Koos Schinkel en Rodney Verhoeven regisseren twee voorstellingen op locatie. Verder maken een dansevenement en een slotconcert bij de molen onderdeel uit van een avondvullend programma, dat op 5, 6, 7 en 8 juni wordt uitgevoerd. De gasten worden per boot langs de 4 evenementen gevoerd, terwijl ze onderweg genieten van streekproducten en een gezellig drankje. In totaal worden rond 600 bezoekers verwacht.

Het (vroegere) Rechthuis van Zouteveen

Theater op vier locaties

De vier locaties langs de Vlaardingsevaart zijn het decor van een gevarieerd programma:

1. In 'Het Rechthuis' aan de Vlaardingse Schouw, waar schout en schepenen van De Zouteveen rechtspraken, speelt een ruwe rechtszaak uit de 17eeuw (1613).Geweld vlamt op als een vreemdeling een meisje uit de polder wil trouwen.

2. De 17e eeuwse boerderij 'in 't Rietveld' is het toneel van het afscheid van Frans soldaat Jacques Weissier, die in 1813 moet vertrekken bij zijn lief Jannetje van Es. Hij besluit te blijven, met alle risico's van dien. Blijft hij uit handen van de oprukkende Kozakken?

3. De 'Beeldentuin Berkhout' is een nog onbekende schat langs de Vaart. In een orchideeënkas staan de wonderlijkste beelden opgesteld. Dansers verbeelden hier, in een speciaal geschreven choreografie van Linda Groenewegen, dat ook in 2013 nog ongewenste liefde bestaat.

4. Alle boten verzamelen zich aan het eind van de avond bij de molen Korpershoek, die dan de achtergrond is van een slotconcert bij het water.

Driegangen streekdiner

Varend tussen de verschillende voorstelling genieten de bezoekers van een driegangen streekdiner van de 'De Bonte Buurvrouw' (Tineke van den Berg en Dita Molenaar uit Maasland). De rondvaartondernemingen serveren begeleidende drankjes aan de gasten.

Ter ondersteuning van de evenementen wordt de Vlaardingsevaart 2 weken lang een 'levende tijdlijn', met beelden, evenementen en installaties.

Meer informatie op www.cultuurinhetgroen.nl en facebook pagina cultuurinhetgroen2013.

Arrangementen boeken

Speciale arrangementen van € 52,50 pp zijn nu al te boeken via: www.cultuurinhetgroen.nl  www.vlietlander.nl; www.fluisterbootvlaardingen.nl; www.roboot-rondvaarten.nl

Molen Korpershoek in Schipluiden

Bron: Persbericht Cultuur in het Groen.9 april 2013.

01 april 2024