Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Introductie 'Mandje Delfland'

23 april 2013. Sla eens wat vaker van de snelweg af en beleef Midden-Delfland! Dat was de reactie van vier Midden-Delflandse ondernemers afgelopen zaterdag tijdens de succesvolle introductie van ‘Mandje Delfland’ op Hoeve Bouwlust in Maasland. Hiervoor hadden zij wethouders en (oud)raadsleden van de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Maassluis en Midden-Delfland uitgenodigd.

De gasten waren Necan Kaya, lid van de deelgemeente IJsselmonde (Rotterdam), Ruud Reijn, oud-raadslid Den Haag en lid van de verenigde vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland en Gerard van der Wees, wethouder Maassluis. Zij werden samen met hun partner ontvangen door Tineke van Nimwegen, wethouder van Midden-Delfland.

Op de tandem door het gebied

Na de koffie met boerentompouce kreeg de groep instructies van Gonda Storms van Kookavontuur. De opdracht was om op de tandem te stappen en het gebied in te gaan voor de boodschappen voor een kookworkshop. In de winkel bij zuivelboerderij Van Winden werd slagroom, oude kaas en eieren gekocht. Op Hoeve Bouwlust had Wil de Vette de vers geoogste groente alvast in ontvangst genomen. Met deze ingrediënten werden quiches met streekeigen asperges bereid. Hilde Jansen van Druivenkwekerij Nieuw Tuinzight zorgde voor het heerlijke verse druivensap. Voordat de groep de lunch kon proeven, werden kaarsen gemaakt van bijenwas onder begeleiding van Nelleke Koole van Imkerij de Bijzaak.

Introductie 'Mandje Delfland' - 20 april 2013

Midden-Delfland is zo dichtbij

‘Mandje Delfland’ is een aansprekend initiatief door de onderlinge samenwerking waarbij activiteiten en streekproducten dé rol spelen en ieder “mandje” op maat gemaakt kan worden. De gasten waren ook zeer enthousiast over het gebied zelf. "Ik wist niet dat ik zo dicht bij Rotterdam zo kon genieten. Heerlijk die boerderijen en het samen koken. Dit ga ik doorvertellen", aldus Necan Kaya uit Rotterdam. "Te gek voor woorden, zo dichtbij en ik wist niet dat hier zoveel te beleven valt" dat vinden Ruud Reijn en zijn vrouw die zeker van plan zijn om het ‘Mandje’ nog een keer te fietsen. Gerard van der Wees en zijn vrouw waren op deze zaterdagochtend "helemaal uit en het was fantastisch". Een mooi palet aan reacties vindt Tineke van Nimwegen:”Goed dat we dit samen hebben gedaan en ook heel goed om het bestaan van Mandje Delfland door te vertellen. Het is een mooi ondernemersinitiatief dat aansluit bij het Cittaslow gedachtegoed.”

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland, foto: Hans de Lijser.

01 april 2024