Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013

Zaterdag 8 juni openen diverse rioolwaterzuiveringen en rioolgemalen hun deuren voor publiek. Tijdens de Open Riooldag kunt u een duik in het riool nemen. Figuurlijk dan. Er zijn activiteiten voor groot en klein. De Open Riooldag wordt gehouden in het kader van de campagne ‘Niet in het Riool!’. Met deze publiekscampagne vragen het Hoogheemraadschap van Delfland, gemeenten en Rijkswaterstaat aandacht om het riool goed te gebruiken. En vochtige doekjes en vet niet in de wc maar in de afvalbak of gele vetcontainer te gooien. Bekijk het verslag...

Tijdens de Open Riooldag vertellen rioolwerkers en medewerkers van de gemeenten en het waterschap u graag over de reis van het afvalwater. Een leuke kans om het interessante proces van dichtbij te bekijken. Op verschillende locaties worden rondleidingen en activiteiten gehouden. Alle activiteiten duren van 10:00 tot 15:00 uur. De toegang is gratis.

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013
Hoofdkantoor AWZI Harnaschpolder.

Kijk voor meer informatie over de Open Riooldag en het volledige programma op 8 juni en de campagne op www.nietinhetriool.nl.

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013

Programma

Rioolwaterzuivering De Groote Lucht in Vlaardingen

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013

Een van de trekpleisters tijdens de Open Riooldag is rioolwaterzuivering De Groote Lucht aan de Maassluissedijk in Vlaardingen. Bezoekers kunnen een gratis rondleiding krijgen, of de tentoonstelling Het Riool leeft! bekijken. Er zijn informatiekraampjes en diverse leuke kinderactiviteiten zoals een rioolspel, quiz en een springkussen. Rijkswaterstaat laat er zien welke gevolgen verkeerd rioolgebruik kan hebben voor het oppervlaktewater.

Rioolwaterzuivering Harnaschpolder in Den Hoorn

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013

Tijdens de Open Riooldag zijn er gratis publieksrondleidingen in rioolwaterzuivering Harnaschpolder aan de Peuldreef in Den Hoorn. Daarnaast wordt de film Van Plas tot Plas vertoond en zijn er diverse leuke activiteiten voor kinderen, zoals het rioolspel en een springkussen.

Open Riooldag zaterdag 8 juni 2013
Gereconstrueerd huisje van bewoners uit het Neoliticum die hier vroeger woonden op een duintje.

Bron: Persbericht gemeente Midden-Delfland 24 mei 2013; foto's: ©GDP.

01 april 2024