Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Over de Stroom van de Tijd

12 februari 2013. Twee weken lang is de Vlaardingervaart een symbolische tijdlijn van Midden-Delfland. De vaart vormt dan het decor voor een herdenking van 200 jaar geschiedenis van het landschap rond het water. Langs de vaart zullen er creatieve presentaties en installaties te zien zijn. Op 5, 6, 7 en 8 juni kunnen zo'n 700 gasten deelnemen aan een volledige verzorgde culturele en culinaire avond. Zie ook: Over de Stroom van de Tijd.

Arrangement: vaartocht, streekmaaltijd en theater

Op 5, 6, 7 en 8 juni spelen er op vier verschillende locaties langs de Vlaardingervaart scènes af die te maken hebben met de geschiedenis van het landschap rond het water:
  • Het unieke zestiende-eeuwse Rechthuis van Zouteveen waar schout en schepenen vroeger rechtspraken,
  • Boerderij In ’t Rietveld, een prachtig gerestaureerde zeventiende-eeuwse Midden-Delflandse boerderij,
  • De Beeldentuin Berkhout: een nog onbekende schat in de Duifpolder van Midden-Delfland,
  • Molen Korpershoek en Trambrug waar een slotevenement plaatsvindt.

Het vervoer naar de vier locaties gaat per boot vanuit Schipluiden, Maassluis/Maasland en Vlaardingen met de boten van Roboot, de Vlietlander en de Vlaardingse Fluisterboot.

Aan boord, tijdens de vaartochtjes, verzorgen lokale ondernemers een heerlijke drie-gangen streekmaaltijd.

Dit arrangement is nu al te reserveren!

Clarinette pour deux - Willem Berkhout
Clarinette pour deux

Kick-off bijeenkomst

Op 12 februari 2013 vond de eerste bijeenkomst plaats in het Jeugdhuis in Schipluiden, waar het project 'Over de Stroom van de Tijd' werd uitgelegd en besproken. Govert van Oord, Wil van Dalen en regisseur Koos Schinkel vormen de spil in de organisatie van dit unieke evenement. Bij de bijna 60 aanwezigen, toneelspelers, zangers, schutters, schippers, cateraars, groeide het enthousiasme al snel tot grote hoogte om aan dit project mee te werken. Velen werkten al eerder mee aan de Otto van Egmond en De Bruiloft van Vermeer. Maar er zijn nog meer mensen nodig! meld je aan bij Wil van Dalen (zie website onder Contact).

Op de website www.cultuurinhetgroen.nl en de speciale folder (download) is meer te lezen over dit project en hoe je alvast een reservering kunt maken! Op de speciale Facebook pagina kun je reageren op de voortgang van het project.

Over de Stroom van de Tijd

Stichting Promotie Groen Midden-Delfland

Cultuur in het groen is een project van de stichting Promotie Groen Midden-Delfland (PGMD). PGMD is in 2007 opgericht als drager voor activiteiten die het (groene) karakter van Midden-Delfland ondersteunen. Zij brengt hiervoor verschillende maatschappelijke partijen bij elkaar, vaak in samenwerking met de gemeente Midden-Delfland. PGMD heeft niet de ambitie om een zelfstandig naar buiten optredende organisatie te zijn, maar wil andere organisaties en individuen faciliteren bij hun activiteiten. Cultuur in het groen is een goed voorbeeld van wat PGMD beoogt.

02 april 2024