Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Rondje Bloesem Midden-Delfland met arrangement
Een fietstocht 'Op zoek naar oud fruit in Midden-Delfland'

26 april 2013. Midden-Delfland kende van ouds grote fruitboomgaarden rond boerderijen en oude buitens en kastelen. Daarvan zijn er de laatste 50 jaar veel verdwenen: ze waren niet meer rendabel en hadden geen economische waarde meer. Sinds enkele jaren worden de oude hoogstamboomgaarden weer meer gewaardeerd. Vanwege hun landschappelijke waarde, hun biodiversiteit en hun bijdrage aan de identiteit van Midden-Delfland. Maar zeker ook vanwege het fruit dat sinds 2012 op wat grotere schaal wordt verwerkt tot sap (appelsap, blozend appelsap en meer). Download de fietstocht (PDF).

Er resteert toch nog aardig wat aan fruitbomen in Midden-Delfland, je moet er wel een beetje oog voor hebben. Het ziet ernaar uit dat de komende week de bloesem eindelijk helemaal uitkomen, dus kunt u het zelf zien met de speciale fietstocht van 30 km, een 'rondje bloesem'.

U komt langs boomgaarden die nog in volle glorie staan en langs plekken waar nieuwe aanplant kan komen of waar bestaande boomgaarden nodig versterkt moeten worden.

De Stichting Groen Goud heeft in samenwerking met ondernemers een fietstocht langs fruitbomen in Midden-Delfland gemaakt, een 'Rondje Bloesem'. Deze fietstocht is gepubliceerd op de website www.groengoud.nl en ook te bereiken via de websites van de Midden-Delfland Vereniging www.middendelflandvereniging.nl en beleef.middendelfland.net (kies Soort: Fietsroutes en Route: Bloesemroute (mei) en Beleven; om direct de route te volgen klik: beleef.mooidichtbij.nl

De beschrijving van de tocht is gratis te downloaden (PDF bestand) en kan worden gereden wanneer het u uitkomt.

Bloesem in 't Woudt
Bloesem bij de Hofwoning in 't Woudt

Arrangement 'Rondje Bloesem Speciaal'

Op 4 mei is er een speciaal arrangement 'Rondje Bloesem speciaal'. Starten tussen 10 en 14 uur
U krijgt in dit arrangement een print van de fietsroute door Midden-Delfland (Lengte omstreeks 30 km) Verder een kopje koffie/thee met een Woudse plak in De Hooiberg, een heerlijk glas Midden-Delfland appelsap en een versnapering bij Boerenbont en een rondleiding op fruitkwekerij Dijkshoorn of boerderij Koorneef aan de Westgaag.
(start van de bezoeken 11.00u, 12.15u, 13.30u en 14.45u).
Startpunten waar u een routekaartje met bonnen koopt:
Restaurant De Hooiberg 't Woudt,
Boerenbont, Korte Buurt 16 Maasland,
Kosten arrangement € 7,50 volwassenen, € 5,- kinderen.

Meer informatie: Groen Goud Midden-Delfland, telefoon: 06-53360111

Bron: Persbericht Groen Goud 26 april 2013.

01 april 2024